Notd: Isadora Power pink med strössel

notd fem forumVarje gång jag ska på stora coola grejer blir jag nojig över vad jag ska ha på mig. På något vis tänker jag att jag inte duger som jag är, att jag är för femme, eller för lite kanske, och sen när är femme bara rockabilly hörrni? Som i lördags till feministiskt forum i Stockholm. Och tidigt skulle jag behöva gå upp också, så något fabulöst smink skulle det inte bli.

Rosa är på sätt och vis klyschigt kanske. Dels är det tråkigt för att det är en av de två (den andra är rött) färgerna som folk som tycker typ: ”kvinnor ska ha välvårdade naglar med lack men inte några konstiga färger minsann” gillar. Och dels är det väl bara förutsägbart: jaha, feminism, rosa vem bryr sig. Men samtidigt är det fint, och fortfarande ogillat, larvigt och allt annat som kopplas till femininitet. Ungefär som lack och smink överhuvudtaget alltså.

Så jag målade mina naglar rosa, Power pink heter lacket dessutom. Men det kändes mest meh. Så öppnade jag min glitterlåda: min revolution glittrar. Jag målade det prickiga glittret, men det var så glest och blev inte alls snyggt. Men skulle jag ge upp nu? Nå, jag målade på ett till glitter, som la sig lite sporadiskt tätt och glest och kompletterade det runda fint. Jag blev väldigt nöjd.notd fem forum 2Jag använde Essie Grow stronger som underlack. Två lager Isadora Power pink. Ett lager H&M Mix glitter utan namn. Ett lager Kleancolor #169 Grand finale. Essie Good to go som överlack.

Och feministiskt forum då? Var det coolt? Det var tema välfärd, och jag lyssnade mest på stora paneler. Något som var väldigt tråkigt var att när de pratade om kvinnor, om hur kvinnor påverkas av den ekonomiska krisen, av högervindar i EU, så kändes det som om de talade väldigt mycket om en normativ kvinna, en som är gift med en man och har barn: ”när förskolor blir dyra stannar kvinnor hemma och tar hand om barnen”. Alla andra kvinnor påverkas också av krisen. Befrielsen av en kvinna innebär inte befrielsen av alla.