Vad språkkonsulter i allmänhet & jag i synnerhet gör

Skärmavbild 2016-02-15 kl. 18.07.45

Jag sitter sen 2014 i styrelsen för språkkonsulters yrkesförening Ess. På vår webbplats vill vi visa på bredden av språkkonsulters kompetens och delar därför med oss av våra yrkesvardagar. Jag har skrivit ett inlägg om hur det är att plugga vidare inom ämnet svenska på avancerad nivå. Klicka på citatet för att komma till inlägget!

Jag stannade kvar, åtminstone två år för att ta en masterexamen, vilket jag gör i juni. Det borde du också göra om du:

– tyckte att kandidatuppsatsen var det roligaste på hela programmet
– tycker att lärarna är kloka men har på känn att de inte alltid kommer till sin rätt på grundnivå
– tycker det är roligt att plugga men efter tre år inte är sugen på att börja på grundnivå inom något annat ämne
– kan arbeta självständigt
– vill bli behörig för forskarstudier (att doktorera)

Dessutom kan ni läsa om hur det är att undervisa i svenska i Moldavien, om hur det är att driva eget, att arbeta med SFI, att vara anställd i ett litet språkkonsultföretag, att undervisa högskolestudenter i språkvetenskap och mycket mer! Så för alla er som nånsin frågat mig vad jag ska göra sen finns svaren på vår webbplats.ess_logo_large1