Jag har sytt en lila kjol

Jag har sytt en kjol. Det är det första jag sytt sen nån grytlapp i slöjden. Inget är nog egentligen exakt som det ska på kjolen. Och en del nödlösningar. Men det blev en kjol. Den sitter runt midjan och hänger neråt och går att stänga! Haha. Är väldigt stolt. 

Tyget är ett vävt tyg (till gardiner enligt affären) i bomull. Maskinen är en gammal Husqvarna automatic jag köpt på second hand. Mitt i projektet gick den sönder. Poff! Rök! Det var kondensatorn som blev överbelastad. De håller tydligen inte för evigt. Men det gick att byta ut mot en modern variant! Och med lite eltejp till och med passade den i utrymmet haha. Linningen blev inte så bra. På baksidan är det sån där linningsduk eller vad jag ska kalla den. Men den borde nog varit på framsidan. Sen försökte jag föra upp kjolen inuti linningen liksom men det var svårt att få till.

Motvecken gick ganska bra när jag fått in knycket. Men när jag gjort halva tyckte jag att den såg för smal ut så gjorde den andra halvan lite bredare (la inte vecken exakt kant i kant på avigsidan). Men då blev den alldeles för stor! Och stygnen var korta så jag försökte inte ens ta upp dom. Jag vek istället in det extra så det blev små extraveck här och var. Inte det vackraste. När linningen sen skulle få hake upptäckte jag att den inte alls la sig snyggt ovanpå den andra änden. Dragkedjan var ju i vägen! Det fick bli att klippa. 

Kjolen är uppbyggd av två breda stycken, fram och bak. De viks med motveck. I sömmarna i sidorna sitter det fickor. Och en dragkedja i ena. Den var för lång så jag klippte den i botten och sydde en ny botten med tät sicksack. Sen är det linningen som är vikt dubbel, med ena sidan på insidan och den andra på utsidan.  

Är stolt men känner också: hoppas nästa blir bättre.